Funkcije klima uređaja midea i korel

Ionizator

 

Vodopadi, šume i ostala mjesta gdje postoji dovoljna količina aniona pružaju osjećaj svježine. Prednost ionizatora u klima uređaju je mogućnost stvaranja prirodnog i osvježavajućeg zraka u vašem domu. Anioni u zraku smanjuju stres, pomažu metabolizmu, stimuliraju cirkulaciju, poboljšavaju funkciju pluća i sprečavaju bolesti pluća poput astme.


Noćni način rada

 

Kada radi u noćnom načinu rada, klima uređaj će automatski dizati temperaturu (u hlađenju) ili spuštati temperaturu (u grijanju) 1°C po satu kroz prva dva sata rada. Nakon toga temperatura ostaje ista, a klima uređaj se nakon 7 sati rada automatski gasi.


Turbo mode

Kada uređaj radi u turbo načinu rada klima uređaj će postići zadanu temperaturu u najkraćem mogućem vremenu.


Plazma filter

 

Zrak prolaskom kroz električki-statično polje, zadržava više od 95% prašine, dima i čestica peludi te će te čestice ostati u elektrostatičnom filteru.


Super ionizator

 

Kada se pozitivni i negativni ioni neutraliziraju oslobađa se velika količina energije koja sterilizira zrak koji prolazi i mijenja strukturu bakterija. Negativni ioni osim što eliminiraju čestice prašine, dima i peludi, ujedno donose i više svježine.


Auto restart

 

Nakon nestanka el. energije klima uređaj može automatski namjestiti prijašnje postavke rada.


Bio filter

 

Bio filter ubija 95% bakterija, a oko 99% čestica prašine ostaje u njemu zarobljeno, te je vrlo učinkoviti način sterilizacije.


1W Standby

 

Inteligentna on-off tehnologija omogućuje da Midea klima uređaji automatski prelaze u način rada koji čuva energiju kada su u standby-u, što rezultira padom potrošnje energije s uobičajenih 4-5 W na 1 W, dakle 80% energije se očuva.


5 brzina vanjskog ventilatora

 

Broj brzina vanjskog ventilatora povećao se s 2 na 5 brzina, što osigurava udobniji rad i uštedu energije.


8°C grijanje

 

U modu grijanja klima uređaj se može podesiti na temperaturu 8°C što omogućuje održavanje te temperature u prostoru i sprečava smrzavanje unutar prostora. Posebno pogodno za kuće u kojima se ne boravi u zimskim danima.


Detekcija curenja plina

 

Unutarnja jedinica alarmira ukoliko dođe do curenja plina na vanjskoj jedinici.


Dovod svježeg zraka

 

Svjež zrak čini život zdravijim i ugodnijim.


Funkcija odvlaživanja

 

Jedinica naizmjenično radi u hlađenju ili u ventiliranju, što osigurava jako odvlaživanje bez dodatnog snižavanja temperature prostorije.


Karbonski filter

 

Eliminira neugodne mirise i nikotinski dim, hvata sitnije čestice prašine, te sprečava alergije.


Kompenzacija temperature

 

Temperatura pri stropu je obično viša nego pri podu. Npr. kada je temperatura na podu 23°C, pri stropu je 25°C. Usvajanjem funkcije kompenzacije temperature ta razlika se eliminira.


Memorija položaja klapne

 

Kod sljedećeg pokretanja klima uređaja klapna na ispuhu zraka će se automatski postaviti u položaj u kojem je bila prije gašenja uređaja.


Panel s ispuhom 360°

 

Istrujavanje zraka od 360° osigurava ravnomjernu raspodjelu klimatizranog zraka po cijelom prostoru.


12 brzina unutarnjeg ventilatora

 

12 brzina unutarnjeg ventilatora osiguravaju ugodniji protok zraka.


Pozlaćene lamele

 

Lamele isparivača i kondenzatora s antikorozivnim premazom produžuju vijek trajanja klima uređaja u specifičnoj radnoj okolini.


Priključak s obje strane

 

I s lijeve i s desne strane postoji mogućnost priključka  cijevi i odvoda kondenzata.


Samočišćenje

 

Pritiskom na tipku „CLEAN“ na daljinskom upravljaču automatski započinje čišćenje isparivača unutarnje jedinice. Tom funkcijom se sprječava pojava i širenje bakterija u unutarnjoj jedinici..


Slijedi me funkcija

 

U daljinskom upravljaču je ugrađen osjetnik temperature koji reagira na toplinska opterećenja u prostoriji, uređaj sam regulira temperaturu u prostoriji kako bi korisniku bilo ugodnije.


Srebrni ion filter

 

Srebrni ion filter uništava bakterije ili ublažava njihovo djelovanje jer prodire u stjenku stanice bakterije.


Anti cold funkcija

 

Ne dozvoljava rad ventilatora ukoliko temperatura na isparivaču nije dovoljno visoka kako bi se spriječilo istrujavanje hladnog zraka u režimu grijanja.


Tihi rad

 

Bez smanjenja količine protoka zraka ventilator velikog promjera može uvelike smanjiti nivo buke unutarnje jedinice smanjenom brzinom vrtnje.


Timer

 

Timer se može podesiti da pokrene i zaustavi klima uređaj u bilo kojem trenutku unutar 24 sata.